24/5/12

NOVETATS DEL TEIXIT DE LA CLASSE DELS HIPOPÒTAMS

Hola famílies de la classe dels hipopòtams!!! Ara feia dies que no teníeu notícies nostres! us hem d'explicar moltes coses que estem descobrint en el nostre teixit! 1. Hem observat i tocat un cor de veritat! Ahir vam portar a l'escola 4 cors de xai i els vam mirar i remirar amb l'ajut de les lupes. Vam poder veure la seva forma, el color i també venes i artèries (unes de primes i unes de gruixudes per poder impulsar molta quantitat de sang). Després de fer l'observació els vam dibuixar. Ha estat un experiment molt sorprenent!!!
2. També hem descobert que la sang de les artèries és vermella perquè té glòbuls vermells. La sang també té glòbuls blancs que són els encarregats de lluitar contra els microbis perquè no ens posem malalts. Ens han agradat tant els micròbis i els glòbuls blancs que hem decidit fer una representació!
3. Hem començat a interessar-nos pels arbres! Hem descobert que tenen una mena de sang que es diu savia (encara hem de descobrir de quin color és). L'altre dia va sorgir a la conversa la pregunta de si els arbres tenen cor o no, i aprofitant que la classe del món ens havia deixat un aparell per escoltar el cor que havia portat la Maite (una mare de la classe del món), vam sortir al pati a comprovar si sentíem el cor dels arbres!
Ara ja sabem que els arbres no tenen cor. Però en canvi sabem que estan vius!!! Aprofitem per donar les gràcies a les famílies que ens ajuden en les nostres investigacions i a animar a les que encara no s'hi han llençat!!! Us tindrem informats!! Ai, per cert!!!!!! la classe dels hipopòtams felicita la classe dels coets pel concurs que han guanyat!!!!!

1 comentari:

  1. Felicitats també a vosaltres per la fèina. Segur que d'aquesta classe surtirà un metge o metgessa de renom! De moment, però, no em posaria a les seves mans veient com remenen els cors...
    Petonets,
    Isabel, mare de l'Èric, classe dels coets.

    ResponElimina